På väg!

Nu börjar det verkligen kännas att jag är på väg. På söndag kommer Malin och jag ska visa henne runt i Sydney på måndag. Sen på tisdag morgon flyger vi upp till Townsville. Jag Thereese och Malin. Det är så spännande!

Jag bokade även min hemresa igår så nu kan jag verkligen börja nedräkningen!!
Jag längtar och längtar och längtar!

Nu ska jag kila vidare. Jag ska nämligen på Latino med Corinna @ Sydney Dance Company.

Ha en underbar Valborgsmässoafton allihopa!

Puss o kram
Munnah

FullRulle

Här på Windsor street är det fullt upp. Nya au pairen är här och jag flyger till Townsville om mindre än en vecka. En massa saker som behöver fixas och tänkas på. Jag har inte ens hunnit blogga..

I söndags tog vi en liten roadtrip till the Blue Mountains. Jag, Corinna, Toni och Yohanna lånade Toads bil och jag körde hela dagen. Det var jätteroligt att få köra här i Australien. Vi besökte även Scenic World , Wentworth Falls  och Featherdale wildlife park. Jag och Corinna smakade till och med lite Känguru. haha

Nu hinner jag inte skriva mer för tjejerna har vaknat upp lite tidigare. Förhoppningsvis hinner jag skriva lite mer sen och kanske lägga in bilder. (Annars finns alla bilderna från vår roadtrip på facebook!)

Ha en bra dag! Puss o kram

Anzac day

Idag är det Anzac day här i Australien, då alla hjältarna från kriget firas osv. Många firar genom att spela "Twoups" på pubbarna från kl 9.30 på morgonen. Det var med andra ord många väldigt fulla människor på gatorna större delen av dagen. haha. De hade även en march genom hela staden och alla som äger en uniform eller fått medaljer bar dem. Det var helt otroligt att se! Alla pubbar vi gick förbi var helt proppade med folk, de flesta pubbarna hade behövt bygga ut en uteservering för att få plats med allt folk. Vilken stämning! Jag hann vara på en pub 15 minuter och då ringde Annie.

Jag hade helt glömt bort att jag skulle vara barnvakt ikväll. Skämmigt! Så jag och Corinna slängde oss in i en taxi och åkte hem direkt. Så istället för ölande på puben blev det istället en lugn kväll med fika och dator. Och det var nog lika bra det eftersom jag ska köra till the Blue Mountains imorgon. Det ska bli så roligt!

Jag och Toad övningskörde lite idag och det kändes riktigt bra. Jag körde till Broadway där jag mötte Yohanna. Vi käkade sushi, köpte Boost, hälsade på Toni och kollade i massa affärer. Jag hittade en "strandplånbok" och Yohanna köpte 2 par jeans. Riktigt nice! Vi gick runt lite i stan också och fikade på Starbucks. Det har varit en jättetrevlig dag, tack flickor!

Nu ska jag ta och fixa lite i mitt rum och sen gå och sova.

Imorgon kommer den nya au pairen och flyttar in i mitt rum. Jag har en spännande tid framför mig. Jag vet knappt var jag ska ta vägen!!

Ha en underbar dag allihopa!

Nattinattis
BR

Circular Quay at night

Jag hinner inte skriva så mycket idag, jag måste hinna få lite skönhetssömn också. Jag hann ju bara sova 3 timmar natten som var, eftersom vi var ute och roade oss. (så det var ju värt det)





Jag mötte Yohanna och Toni vid Operabaren, vi satt oss ner där och tog några drinkar. Helt magiskt! Operahuset på ena sidan och Harbour Bridge på den andra. Stämningen går absolut inte att fånga på bild!

Sen kom Amanda, hennes kille och Sara och gjorde oss sällskap. När dom åkte hem eftersom de behövde jobba idag gick jag, Yohanna och Toni vidare till ett ställe på andra sidan vattnet. Samma byggnad som Overseas Terminal, där dom hade salsakväll. Om vi dansade! (jag blev uppbjuden av en jättekort men jätteduktig man) Min väska gick sönder så jag tappade ut allt i den på golvet. Roligt roligt! Mobilen var borta i ett tag men sen var det nån som ringde från den till Yohannas mobil. Så jag fick ju tillbaka den som tur var.

Idag har den nya au pairen varit på besök och jag har äntligen bokat början av min resa!! FLYGET från Sydney till Townsvile. I can't wait! Det känns för bra för att vara sant.

Nej, nu måste jag verkligen gå och sova. Mina ögonlock är så tunga.

Ha en underbar dag!
Puss o kram



Så less, så less

Jag vill bli frisk igen!! Usch, vad mycket jobbigare allt blir när man är förkyld. Och OM jag är less på att vara au pair nu. Jag vill börja resa nu. nu nu nu.. Som tur är så är det snart helg igen och jag kan roa mig lite och förhoppningsvis boka min östkustresa.

Imorgon ska jag nog dra till Operabaren tillsamans med svenskorna. Det ser jag verkligen fram emot. Och förhoppningsvis kommer vi åka till Blue Mountains i helgen. Hyra en bil och dra dit. Vore faktiskt skoj med en liten roadtripp..

Jag ville bara ta och uppdatera lite trots att jag inte hade allt för mycket att säga. Lynne bjöd på Thai ikväll, jag åt Chicken green curry. Smaskens! (men självklart slår jeppes chicken green curry denna med hästlängder, me miss!)

Nu ska jag ta och dra mig mot sängen och försöka sova bort min förkyldning. Jag försöker med alla medel bli av med denna så fort jag kan och sedan är mina ambitioner att inte bli sjuk igen innan hemresa. Det är nämligen ett rent h* att flyga med förkyldning då öronen gör väldigt ont.

Hur som helst, ha en underbar dag ni underbara människor!

Nattinattis
BR

Återfall

Eftersom det inte blev någe Blue Mountains idag, vad gör man då på en regnig dag? Jo, man följer såklart med familjen till Bondi Junction och Westfield. Jag pulade ner mig i bagageluckan och följde med dem dit. Det blev lite jobb fast jag räknat med att gå iväg själv. Jag fick till och med en liten knytnäve i ögat. Roligt roligt!

Hur som helst, jag gick där och kollade lite smått, åt min sandwich och 3 minipajer från Pieface. Jag hittade en tröja åt lillebror på rean (törs säga detta eftersom jag tror att han inte läser min blogg så flitigt). Vad tror du mamma, blir den bra? Jag hittade även lite åt mig själv, fast jag inte borde. Jag har länge kikat efter en plånbok, så inne på "Surf, Dive and Ski" (där jag köpte Davids tröja) hittade jag en fin svart plånbok från Billabong. Senare inne på Sportsgirl hittade jag två "Clutches". Säg mig, hur ska man kunna bo i denna stad utan att vilja shoppa hela tiden? Det är i stort sätt omöligt! Tro mig, jag försöker!



Jag är bara hemma och mellanlandar nu, tänkte att jag kanske skulle ta en liten powernap och sen dra iväg till Australian Museum.

See you later alligator
in a while Crocodie.
BR

Annoying

Igår ringde ju Yohanna till mig och frågade om jag ville komma förbi hos dom. Självklart sa jag och hoppade in i duschen, blåste håret och fixade mig. Då ringder Corinna och säger att hon bokat in oss på en Blue Mountains tripp fast jag berättat för henne att det skulle regna idag. Hur som helst, besviket ringer jag Yohanna och berättar att jag lär upp tidigt och att det kanske är bäst om jag stannar hemma. Gick och la mig tidigt, gick upp 5.30, gick ner och gjorde i ordning matsäck samt frulle. Då ringer Corinna och säger "Har du hört att det regnat hela natten?" ehm, JA säger jag. "Det kanske är bäst om vi inte åker!?" "Ja visst" säger jag "om det är det du vill". Jag sa till henne hela tiden att det skulle bli sämre väder idag och att nästa helg skulle det nog bli bättre, men lyssnar hon på mig? NEJ!

Ursäkta detta inlägg men jag måste bara få ur mig detta, haha. Jag fick även vänta på henne TVÅ timmar igår istället för en som hon sa. Och så har jag fått en förkyldning igen också, vaknade nu imorse med ont i halsen. Gah! Men men, det blir nog bra.



Nu slut med allt negativt tänkande, det blir nog en bra dag ändå det här! Hoppas ni sover gott hemma i Sverige, alternativt är ute och har det lite skoj!

Puss o kram
Munnah

Coastal Walk, Bondi to Coogee

Idag vaknade jag tidigt och åt frukost i lugn och ro. Efter att jag gjort mig i ordning så gick jag upp till Oxfordstreet och tog bussen till Bondi. Väl där slog jag mig ned i solen och vilade och filosoferade lite. Jag skulle bara behöva vänta på Corinna 40 minuter eller nåt så jag satt mig och åt min medhavda lunch i lugn och ro. Jag fick vänta på Corinna i 2 timmar istället för en så jag hann kolla i en del affärer också.

Vi gick längs "Coastal Walk" från Bondi Beach till Coogee Beach. På vägen där emellan går man förbi Bla. Tamarama Beach och Bronte Beach. (sist gick jag från Bronte till Bondi) Vi stannade till vid ett fik nästan vid Coogee och fikade, det var riktigt mysigt och välbehövligt.





Jag hade tänkt berätta lite mer ingående i detta inlägg men nu blev klockan för mycket och jag är alldeles för trött för att orka skriva mer alls. Och imorgon ska jag upp tidigt eftersom vi ska till The Blue Mountains.

Ha en bra dag allihopa så hörs vi imorgon!


Nattinattis
BR

Byebye Stephanie

Idag var Stephies sista dag här hos oss, det känns lite tråkigt att hon rest och rummet känns tomt. Hon har ju ändå sovit här bredvid mig i två veckor. Jag tror och hoppas absolut att vi kommer fortsätta ha kontakt.

Hur som helst så började vi morgonen med att ta en prommis till ett mysigt litet fik här i paddington (fiket med den lilla barnstolen som Emmy blev så förtjust i sist). Mysigt men kaotiskt. Vi möttes där allihopa, plus Vashti, Indigo och Jesse. När vi fikat färdigt kilade vi iväg till Kindy för all lämna Alex och Jesse, sen smet vi iväg och drog på oss strandstassen.

Vi tog bilarna till Nielsens Park, en liten mysig stand inte alls långt härifrån. (vid double bay?) Den var nästan som camp cove fast mindre och med ett jättestort hajnät som stack upp. Jag har tyvärr inga biler att visa då jag glömde kameran hemma med det var en jättetrevlig förmiddag. Sen åkte vi hem för att äta lunch och efter lunchen skjutsade Annie iväg Stess till flygplatsen. Snyft!

På eftermiddagen tog jag och Toad en prommis med tvillingarna och Max i Trumper park. Jag promenerar jämt denna väg när jag ska gå till Edgecliff men jag har aldrig tänkt på att det kanske är mer än vad man ser. Vi gick en liten stig ner och kom till en mysig liten ankdamm. När vi kom hem såg vi en stor pappavbild av Andy. Det är så roligt att se, tänk att vi känner en kändis. hehe

Jag hoppas verkligen att Annie hittar en ny au pair snart så jag kan börja planera ordentligt. Just nu kan jag ju bara hålla på och småkolla lite utan att boka. Jag vill komma iväg!

Have a good one!

Nattinattis
BR

Hairy Mary

Hej hopp!

Idag spenderade vi hela förmiddagen i Centennial Park. Vi skulle nämligen på "Hairy Mary - the not so scary spider" som en ranger höll i för alla barn. Vi fick sitta och lyssna på massa info om spindlar, sjunga spindelsånger, gå på spindeljakt och göra spindelmössor. Riktigt roligt påhitt för de små!

När det var färdigt tog vi vårt pick och pack en bit bort för att ha en jättemysig picknick i parken.

Imorgon åker Stephanie hem så Annie tog ut henne på middag nu ikväll. Jag har kollat runt lite angående min egen hemfärd också men har inte fått något besked riktigt om hur vi ska göra med allting. När jag frågade Annie idag så verkade hon tveksam och sa att hon skulle prata med Andrew ikäll. Något känns på tok. Hoppas det inte blir något strul med min hemfärd nu. Dom kan ju inte hålla kvar mig här hur som helst, men jag vill ju gärna förbli deras vän.

Håll alla tummar ni har för att detta blir bra! 
Puss o kram

Det ser ljust ut

Idag har varit en riktigt bra dag. Jag känner mig gladare och tar det mesta med en klackspark. Vi spenderade hela förmiddagen på stranden då det var helt uunderbart väder idag! Småkillarna hittade en krabba som alla tyckte var jättespännande (den var dock död).

Annie åkte till doktorn med Alex så fort vi kom hem så jag fick mata och lägga tjejerna själv. Jag förstår verkligen att hon vill ha en au pair! Vilket slit det är med små barn, speciellt när man har två stycken man ska hålla ögonen på. Men det är så roligt och dom är verkligen ursöta!

Jag känner mig helt slut och tänkte gå och sova nu (kl. är ungefär 20). Haha, det måste vara solen. Jag tog ändå en halvtimmes vila vid lunch men ändå är jag såhär trött. illa illa.

Alla är nu i full gång med att leta en ny au pair också. Det ser ljust ut på den fronten och allt verkar lösa sig väldigt bra. (peppar peppar)

Ha en underbar dag allihopa!

Nattinattis
BR

Dödsstöten

Jag har precis pratat med Annie och sagt att jag vill åka hem med dom i Juli. Ouch! Hon tog det väl bra men verkade VÄLDIGT förvånad och det var nog inte direkt det hon ville höra. Usch vad hemskt det känns. Men jag är jätteglad att jag bestämt mig för att åka hem. Vi får se hur Toad tar det när hon berättar det för honom ikväll. Jag är lite nervös måste jag säga och usch så taskigt det känns. Men jag kan ju inte stanna här och kvävas av hunden bara för att vara snäll mot dom!?

Hur som helst. Idag, strax innan lunch, åkte jag och Stephie ner till Bondi Beach och degade. Det var jättemysigt! Jag tog med mig lunch (sandwich) som jag åt där på stranden. Vi kom dit vid 11.15 och jag åkte tillbaka hit ca 13.30. Stephie är verkligen en supergó tjej hon med så det var jättetrevlig att få umgås lite med henne.

Nej, nu ska jag torka av mig lite sand och klä mig. Sen ska jag nog gå ner igen.

Ha en bra dag!
Puss o Kram
"Munnah"

Just ja, både Annie och Toad har börjat kalla mig Munnah nu också. Haha, dom har smeknamn för allt och alla..

Höstmys i Paddington

Hej hopp!

Jag hade en riktigt bra kväll igår. Jag tog bussen till Central station, där jag mötte Yohanna. Väl där tog vi ett tåg till Kings Cross för att gå till The Victoria Room och möta Amanda, Ulrika, Sara och Amandas kille. Riktigt mysigt ställe, vilken atmosfär! Jag tog tyvärr inte med mig någon kamera eftersom vi skulle till Kings Cross så jag har dessvärre inga fina bilder att visa. När dom stängde (vid 12) så gick vi vidare till en klubb där en svensk dj spelade. Verkar finnas många schyssta uteställen i Kings Cross/Darlinghurst. Vi träffade förresten Amandas killes kompisar också så dom hängde på till klubben, trevliga killar!

Vid 02.30 tiden tog jag mitt förnuft till fånga och jag och Yohanna bestämde oss för att åka hem. Vi tog en varsin taxi eftersom vi skulle åt olika håll mm. Jag fick en jättekonstig taxichaffis, han vägrade stanna när jag sa till utan fortsatte och massa grejs. (Kan ha varit att han inte fattade engelska så bra) Hur som helst så kom jag väl i säng vid 3 tiden = ungefär 3,5 timmars sömn. Jag vill kunna ha en riktig utekväll snart där jag slipper tänka på att jag måste upp dagen efter!



Dagen har med andra ord varit lite tung.. Men efter lunch så gick jag upp till Oxford street och mötte Yohanna. Vi fikade på Max Brenner och efter det gick vi över gatan till The Cupcake Bakery och fikade igen (haha!) för att komma undan spöregnet. Det var underbart gott och Yohanna är hur söt som helst så det var jättetrevligt att få träffa henne lite, mitt i allt kaos här.

Nu tänkte jag bara ringa till mamma och sen hoppa i säng. Jag är tröttare än någonsin och det spöregnar dessutom, så jag kommer att sova som en gris inatt!

Ha en underbar dag!

Nattinattis
BR


Lyssna till dig själv!

The Worlds biggest IMAX

Glad påsk på er!

Jag hoppas att ni får en riktigt härlig påsk! Själv har jag spenderat största delen av denna påsklördag på stan. Först stack jag till The Rocks och The rocks market. (ja, jag köpte majs.. två rättare sagt) Och när jag ändå var där gick jag in på The Rocks Discovery Museum och Sydney Visitor Centre. Jag har en hel del planerande att göra för min sista tid i Australien nu. Jag har nämligen bestämt mig för att lämna familjen, resa runt och sedan åka hem!

På vägen hem gick jag förbi Sydney Museum och gick omkring där en timme. Det är verkligen något jag kan rekomendera. Det var mer än jag trodde och verkligen värt pengarna om man har tid, gillar att läsa och tycker att det är intressant med historia.

Efter mitt besök i stan åkte jag hem för att laga till morgondagens Janssons Frestelse. Vi ska nämligen ha en stor påskmiddag och jag står för den svenska delen av påskbordet. Det var roligt att få prova på att göra Janssons, vi får se imorgon hur den blev. Spännande!

När jag var klar med Janssons var det bara att hoppa in i duschen, klä sig och sticka iväg till bussen för att åka till Darling Harbour. Där köpte jag kvällsmat på Subway och sedan mötte jag Corinna för att se "Under the Sea" i 3D på Sydney Imax theatre. Det står att de har världens största IMAX theatre. Är det samma sak som Cosmonova i Sthlm, någon som vet?

Hur som helst, efter filmen gick jag och Corinna till French Riviera och åt glass. Och det var då inga dåliga glassar man fick där inte. haha. Ni skulle ha sett deras Maxi.

Nej, nu ska jag ta och dra mig mot sängen här. Stackars Stephie hålls väl vaken av mitt knappande.

Ha en underbar dag mina kära!

Nattinattis
BR

Glad påsk!

Jag vill börja detta inlägg med att säga GLAD PÅSK till er alla. Det känns dock inte riktigt som påsk här måste jag säga. Det fanns inga påskkärringar, inget påskris och det viktigaste av allt inget gott LÖSGODIS att köpa och proppa i ett påskägg åt mig!! Det kanske blir lite mer påskstämning lördag eller söndag dock för imorgon ska jag göra Janssons och på söndag har vi påskmiddag.

Idag landade Linn/Lynn och Jeff, Alex och Andrew åkte till flygplatsen för att hämta dem. Så när de var framme vid hotellet gick jag, Annie, Stephie och tvillingarna dit för en kopp kaffe. Det var mysigt och Linn/Lynn och Jeff var jättetrevliga.

Efter lunch gick jag och slog mig ned i Centennial park med en liten "påsk-cupcake" från The Cupcake bakery.

Nu sitter jag bara här och tar det lugnt. Alla andra har gått ut och käkat middag på Woollahra hotell(?) så jag är "barnvakt". Jag har sett ett par riktigt schyssta skor som jag vill ha nu också. Jag har sett dom flera gånger och blir mer sugen för var gång. Jag försökte ta en bild på dom idag men det blev inge bra genom glaset.

Nu tänkte jag plocka undan på rummet och sen tänkte jag trixa lite med en hemsida.

Ha en bra dag och Glad påsk på er!

Puss o kram
Maria

Bondi Beach

Vi började dagen med att åka ner till stranden, det var jag, Annie, Stephie, Emily, Olivia och Alex. Jag fick åka i bakluckan dit. hehe. Hela baksätet är ju fullt av barnstolar. Men på hemvägen var det bättre för Stephie stannade på stranden.

Det var en riktigt skön förmiddag på stranden idag, behaglig temp. i vattnet till och med.  Sen åkte vi och lämnade av Alex hos en kompis och åkte sedan hem för att äta lunch. Nu sitter jag här hemma och "passar barnen" medans Annie är och handlar. (tvillingarna ligger och sover)

Stephie & Alex på stranden:

Så fort Annie kommer hem igen så ska jag springa iväg till Bondi Junction för att hämta upp "överraskningen" jag köpte förra eller förrförra veckan. Sen blir det middag här och efter middagen ska jag sticka iväg på dans tänkte jag. Om inte Toad/Andrew blir tvungen att jobba över då såklart. Annie & Stephie ska nämligen ut med Vashti verkar det som.

Ha en bra dag allihopa!

Puss o kram
"Munnah"


"Du är den viktigaste personen i ditt liv"

Hemlängtan

Idag har varit en ganska tuff dag. Jag känner mig deppig och orkeslös och ett tag ville jag bara packa och åka hem. Det gjorde inte saken bättre att resten av huset inte heller var på topp idag. Usch! Så just nu kanske det är tur att jag inte har så nära hem. Jag saknar allt och alla så otroligt mycket! Varje liten detalj, varje person. Allt har sin egen lilla charm och det mesta har jag inte lagt märke till att jag tycker om så mycket. Jag trodde aldrig att jag skulle känna såhär starkt.. Det känns dock lite bättre nu och jag hoppas att morgondagen har något roligt att bjuda på.

Jag avslutar inlägget med en liten bild på mitt rum här i Sydney, enjoy!


Cheers
Maria


Tro på dig själv!

Bondi Junction

God kväll/middag!

Jag kom iväg till Bondi Junction som planerat men jag hittade inte de skor jag ville ha. Jag hittade dock två koftor, två t-shirts, två flätade diadem, ett par skor, ett par örhängen och en handväska. Med andra ord var det ändå mödan värt att gå hemmifrån till Bondi Junction. (det tar väl ändå 15 min att gå)

Jag förundras varje gång jag är innuti Westfield och jag har fortfarande inte lärt mig att hitta helt. Det är en enda stor labyrint.. Hur stort som helst och med massor av smarriga affärer. Men jag hittar bättre för varje gång så snart är jag rutinerad Bondi Junction shoppare. haha

Jag tänkte göra en tidig kväller idag, har varit seg hela dagen. Så jag tänkte dra mig mot sängen nu strax. Kanske lägga mig ner och läsa min bok. Imorgon ska vi nog till Fox Studios och sen hoppas jag att ja kommer iväg till Svensson eller åtminstone får träffa Yohanna på kvällen.

Ha en underbar dag där hemma! Jag tänker mycket på er ska ni veta..

Nattinattis
BR


Det blir vad du gör det till

En stund att pusta ut

Jag har precis varit ute och joggat med Max, gissa om det var skönt att komma igång igen! Nu sitter jag här vid datorn och tar det lugnt innan duschen. Jag blev helt ledig eftersom jag inte behövde passa Indigo idag. Hennes farföräldrar är ju här så dom kan ge Vashti en hjälpande hand. Jag tänkte slänga mig i duschen, äta en ordentlig lunch i lugn och ro och sedan dra iväg till Bondi Junction för att försöka hitta ett par skor.

Jag tänkte även passa på nu att lägga upp en bild på det jag shoppade i helgen innan jag hoppar in i duschen.

Hoppas att ni sover gott där hemma i Sverige! hehe

Tjollahopp!

Kathy

Idag åkte jag på ett litet äventyr, till Balmain. Kathy kom och hämtade mig i hennes bil 10.30 och sen åkte vi över Anzac bridge mot Balmain. Väl där tog hon mig på en liten sightseeingtur och berättade massor om deras lilla by. Sen parkerade vi på "huvudgatan" och gick till ett mysigt fik för att ta en kaffe. Jag köpte en imunbooster juice och bananabread. Det var det godaste bananabreadet jag ätit hittills.. Jag fick det rostat och med honey och nåt mer på sidan om att ha till. Smaskens! Det var Kathy som bjöd. Efter fikat åkte vi hem till hennes jättesöta lilla hem och hon visade mig sina fotoalbum. Otroligt söt och varm dam. Vi ska nog ses igen snart!

På eftermiddagen gick jag till doktorn, men han sa väl inget nytt. Jag ska börja ta medicin varje dag och hoppas på det bästa. Ev. behöver jag byta familj. (för jag antar att det är hunden som ger mig andningsbesvär..)

Nu kom jag precis upp från vår lilla filmkväll. Jag, Stephie, Annie och Toad såg på AUSTRALIA och åt chilichips.

Nu ligger Stessie här bakom mig och försöker sova så detta får nog räcka för idag.

Ha en bra dag allihopa!

Nattinattis
BR


Bara för att något är på ett speciellt vis, behöver det inte betyda att det är rätt..

Grattis Jeppson

Idag är ingen vanlig dag, för det är Jespers födelsedag! hurra! hurra! hurra!

Kom ihåg att gratulera Jesper idag allihopa! Och Jesper, ha en underbar dag!

Idag åkte jag först ner till Bondi och köpte en klänning och sprang runt i lite
affärer, sen mötte jag Corinna där och gick lite på Bondi Market. Det var första
gången jag såg den och den var över förväntan faktiskt. Sen skiljdes jag och
Corinna i folkmassan så jag gick vidare och köpte en liten quiltad handväska
i en liten affär. (har ju inte haft nån "finväska" hittills)

Jag tog bussen från Bondi Beach till Bondi Junction. Väl där sprang jag omkring
inne i Westfield ett bra tag, det är mycket större än man tror! Jag passade även
på att ta en lunchpaus på Pieface där jag köpte en kyckling- och svamppaj och
en chocolatechip cookie, jeppes födelsedag till ära!

När jag kom hem igen var det bara att byta om (nya klänningen på) och sticka
iväg med resten av familjen till Doubble Bay för att äta lite pizza. Jag och Stephie
delade på en pizza och efter pizzan åt jag lite glass också. Vi var förresten där
med Vashti och några av deras släktingar, som just nu bor i Snellie's hus. (grannen)

Efter att jag ätit klart glassen kände jag hur det kliade och kändes konstigt i
halsen. Först tänkte jag att det bara var inbillning men när  jag kom hem fick jag
ta två tabletter. För nog måste det ha varit en allergisk reaktion allt. Jätteläskigt!
Jag och Toad tog en sväng till Akuten men åkte hem när det tog för lång tid. Jag
kände mig mycket bättre så jag ska gå till läkaren imorgon istället tänkte jag.

Nu ska jag försöka få lite sömn så jag är pigg till morgondagen.

Nattinattis
BR

Darling Harbour at night

Jag och Corinna tog bussen ner till Hyde Park och promenerade sedan till Darling Harbour. Vi mötte Yohanna och gick vidare till "Bungalow8". Det var faktiskt ett riktigt schysst ställe. Vi tänkte bara ta en titt och kila vidare, men det slutade med att vi var där hela kvällen.

Väl där satt vi oss vid ett bord och på andra sidan bordet satt två söta, snälla och partyglada brudar från Göteborg. En av tjejerna hade till och med skrivit till mig på resdagboken bara någon dag tidigare. Haha, det är läskigt hur liten världen är!

Grym kväll i alla fall, vi hade jättekul! Men det blev ju lite konstigt när vi hade Corinna med oss. Där var vi ju, 4 svenska tjejer, och så hade vi en tysk att ta hänsyn till.. Det blev onekligen lite jobbigt. Och det slutade väl med att jag hade lite dåligt samvete och försökte underhålla henne hela tiden. Jag åkte hem med henne också när hon kände att hon fått nog, men det kändes helt okej ändå, klockan var ju ändå typ 3. Vi gick in till stan och stannade på SUBWAY. Jag har aldrig ätit deras subs förut men dom var ju faktiskt jättegoda! Jag köpte en chokolatechip cookie också som smakade smaskens!

Nej, nu ska jag ta vara på dagen här - det är strålande sol! Jag ska nog dra ner till Bondi så fort vi ätit lunch.

Hoppas att ni har det bra där hemma!

Puss o kram
Maria

Yoga lördag

Idag började jag dagen med yoga. Jag gick upp 6.30, åt frukost och tog det lugnt för att sedan dra iväg på Yogan. Det var inte lika bra som förra veckan, men fortfarande bra. Vi hade en ny lärare, vilket var oväntat, och hon var inte alls lika bra som den förra. Tur att hon var trevlig i alla fall, hon var nog bara oerfaren.

Efter Yogan gick jag hem för att äta lunch och sen gick jag ner till stan. Jag kollade lite i affärer på vägen ner och mötte Corinna vid Australian Museum. Vi gick till the rocks, köpte Corn (hon bjöd eftersom hon var skyldig mig pengar, wehoo!) och sen gick vi till Visitor center samt en mysig liten gammaldags butik. Corngubben är så trevlig! Jag kan lätt åka ner dit bara för att köpa corn av honom. Förresten, jag köpte ingenting på min runda idag. Det var väl starkt gjort!?

Jag och Corinna gick lite på stan och kikade och köpte Sushi från SUSHIKING till "middag", man fick tre stora sushirullar för 3 dollar (mindre än 20 SEK). Nu är jag hemma och måste kuta iväg och göra mig i ordning.

Jag, Yohanna och Corinna ska nämligen ut på äventyr, förmodligen i DARLING HARBOUR!

See you later alligator!

Puss o kram
Maria

Stephanie

Jag mår mycket bättre idag! Jag har varit lite illamående hela dagen men bara en gnutta, det gick bra så länge jag åt med jämna mellanrum. Typ hela tiden!

Idag landade Stessie i Sydney och Annie & Alex åkte för att hämta henne redan innan jag gått upp. Det var jätteroligt att äntligen få träffa henne, efter att hört så mycket om henne. Hon var jättetrevlig!

När tvillingarna lagt sig för sin eftermiddagslur stack jag upp till Oxfordstreet och Max Brenner för att ta en liten fika med Yohanna. Och jag säger det än en gång, chokladälskare - Gå till Max Brenner! Ootroligt! Efter vårt "chokladfrosseri" tog jag och Yohanna en liten sväng i affärer innan jag behövde röra mig hemmåt. Yohanna skulle på maskerad ikväll, den lyckosten!

Efter lite äventyr på eftermiddagen fick vi pizza till middag. Yummie!

Nu känner jag mig helt slut så jag ska nog faktiskt ta och krypa i säng. Stessie ligger redan och sover här bredvid så jag ska försöka smyga in på toan.

Ha en bra dag Y'all!

Cheers
Munnah

Magsjuka & Gabriel

Hej hopp!

Idag har jag legat i sängen i stort sätt hela dagen. Jag vaknade upp 02.30 och var illamående. Så det var bara att spinga fram och tillbaka till toan under natten. Jag lyckades sova en stund mellan varven men när jag vaknade vid 07 var jag tvungen att spy igen. Annie tyckte att jag skulle stanna uppe på mitt rum och det var nog lika bra det. Jag har mått dåligt hela dagen. På eftermiddagen lyckades jag behålla lite gröt som jag åt ytterst långsamt. Och när jag vaknade vid 18 tiden var magen stabil igen. Jag hade dock 38.7 i temp. Så det var bara att ta en ibumetin och försöka få ner febern.

Jag mös ner i sängen och åt pumpkin n' ginger soup & toast och kollade på Gabriel där Indigos pappa, Vashtis man, Andy spelar huvudrollen. Det var riktigt roligt att se!

bilden lånad från http://www.gabrielmovie.com/


Det spöregnade hela förmiddagen så då kändes det ju som att det inte gjorde nånting att ligga nerbäddad men sen klarnade det upp på eftermiddagen. Ikväll missade jag även Latin och sällskapsspelkväll på Svensson, men det kommer ju fler dagar..

Imorgon kommer Stephie hit. (hon är en av tjejernas första au pairer) Jag tror hennes plan landar runt 6 tiden på morgonen. Spännande!

Jag ska nog lägga mig och sova igen nu.

Ha en bra dag!

Puss o kram
"Munnah"

RSS 2.0